Alates 75€ sisselogitud kasutajatele tasuta transport + kingitus

Roos kosmeetikatoodetes

Back to Ajakiri
Roosi lõhnalised tooted

Roos kosmeetikatoodetes

Roos kosmeetikatoodetes

Autor: GreenWonderlandAlice

„Mis on Sinu lemmik lill?“

„Roos“

Kas olete sellist dialoogi oma elus kuulnud? Olen kindel, et igaühele meist seostub sõnaga roos mingi tundmus, emotsioon või mälupilt. Roos ei ole mitte ainult rohkelt silmailu pakkuv lill, vaid väga väärtuslike omadustega taim, mille oskuslikul kasutamisel võime palju positiivset kogeda.

Roos on väga populaarne koostisosa erinevates ilutoodetes. Mõne brändi puhul on roosi lõhn väga tugev, mõne brändi puhul aga aimatav. Kui tootes on kasutatud puhast roosi eeterlikku õli, siis on see meile väga kasulik, olenemata selle kontsentratsioonist. Kui aga tegemist on sünteetilise lõhnaainega, siis lastakse liugu roosi kuulsusel, kuid kasu asemel võime saada hoopis kahju (näiteks nahaärrituse). Rõõmustav on see, et inimeste teadlikkus aina kasvab ja järjest enam valitakse puhas ja kvaliteetne toode odava ja selgelt ebakvaliteetse ees.

Roos ei ole mitte ainult rohkelt silmailu pakkuv lill, vaid väga väärtuslike omadustega taim, mille oskuslikul kasutamisel võime palju positiivset kogeda.

Mille poolest siis roos ikkagi hea on?

Aegade alguses hakati roosi erinevatel iluprotseduuridel kasutama selle luksusliku lõhna pärast ja seejärel saadi aimu ka taime muudest kasulikest omadustest. Ka tänapäeval on roos hinnatud oma erilise lõhna poolest, kuid lisaks sellele ka põletikuvastaste ja antioksüdantsete omaduste poolest. Lisaks sisaldub roosis palju erinevaid vitamiine ja mineraale, mis näiteks näokreemides annavad nahka pinguldava ja rakkude uuenemist toetava efekti. Lisaks aeglustavad antioksüdandid vananemisprotsesse ja aitavad keskkonnamõjutustega toime tulla.

Roos on antibakteriaalne! Näiteks roosivett toonikuna kasutades ei lase see pooridel ummistuda ja akne probleemidega naha korral on see veel eriti kasulik, kuna ühest küljest see puhastab ja teisest küljest alandab põletikku. Regulaarse kasutamise korral võib roosivesi naha akne probleemist täielikult vabastada.

Roosi meeldiv lõhn ei vaja enda kõrvale ühtki muud lõhnaainet, mis tähendab tootes vähem koostisosi ja seega puhtamat toodet! Kui roosi lõhn on selgelt tuntav, siis läbi selle sisse hingamise on roosil teraapiline toime, mis aitab rahustada ärevat meelt ja tõsta tuju. Viimase omaduse tõttu kasutatakse roosi ka aroomiteraapias väga edukalt. Ka siinkirjutaja on kogenud kiiret meeleolu paranemist roosi eeterliku õli kasutamisel. Lühike kokkuvõte aroomiteraapilisest kogemusest oleks: “„Pärast roosiõli kasutamist tundub kõik võimalik!“

Näiteks roosivett toonikuna kasutades ei lase see pooridel ummistuda ja akne probleemidega naha korral on see veel eriti kasulik, kuna ühest küljest see puhastab ja teisest küljest alandab põletikku.

Kuidas roosi erinevates toodetes kasutatakse?

Roosi kasutatakse kosmeetikatoodetes erinevatel viisidel. Kasutatakse õisi(lisatakse vette, purustatuna huulepalsamitesse, kreemidesse vms), õitest destilleeritud roosivett(kasutatakse põletikulise naha rahustamiseks, naha toniseerimiseks vms) või roosi eeterlikku õli(aroomiteraapias, kreemides, šampoonides, palsamites jne). Viimane on kõige kontsentreeritum ja sisaldab rikkalikult kõike seda, mida kahes esimeses variandis on palju vähem.

NB! „5ml roosi eeterliku õli saamiseks kulub 252 000 roosi kroonlehte või 8000 roosi õit!“

Roosi alternatiivid

Leidub tooteid, mille reklaamimiseks kasutatakse maagilist sõna „roos“, kuid mille lähemal uurimisel selgub, et koostisainete nimekirjas roosi ei ole. Roosi lõhn võib isegi tootel juures olla, kuid seda saab luua nii sünteetiliselt, kui ka asendades roosi mõne sarnaselt lõhnava taimega. Sageli kasutatakse roosi asendamiseks erinevates toodetes kurereha ehk geraaniumit. Seda kutsutakse „vaese mehe roosiks“, kuna lõhnab sarnaselt. Kui inimese jaoks ei ole super olulised roosi spetsiifilised omadused, siis kurereha on väga hea alternatiiv, mida pelgama ei pea. Sellel on samuti põletikuvastased omadused, mis aitavad nahal erinevate nahahädadega toime tulla. Ainuke, mis kurereha puhul kindlasti saamata jääb, on see „kõik on võimalik“ tunne, mille roosi puhul annab mitte lihtsalt tema lõhn, vaid tema keemiline koostis.

Teiseks kasutatakse roosi asemel ka kibuvitsaseemne õli, mis on ka nahale väga kasulike omadustega. Ka seda ei pea pelgama! Kibuvitsaseemneõli sisaldab rohkelt antioksüdante ja vitamiine ning toimib niisutavalt ning vananemisvastaselt. Alternatiivina hea, aga ka see ei ole päris roos!

5ml roosi eeterliku õli saamiseks kulub 252 000 roosi kroonlehte või 8000 roosi õit.

Millisele nahale roos sobib?

Kindlasti leidub inimesi, kelle jaoks roos on liiga tugeva lõhnaga. Kui aga see takistuseks ei ole, siis sobib roos igale nahatüübile! Väga sageli kasutatakse roosi oma vananemisvastaste omaduste tõttu küpsele nahale mõeldud toodetes või siis oma põletikuvastaste omaduste tõttu probleemsele nahale mõeldud toodetes, kuid sama hästi sobib roos ka tundlikule, kuivale, normaalsele ja kombineeritud nahale. Roos on tark ja ta leiab üles just selle koha, kus nahal on probleem, ning hakkab siis seal tööle! Roos sobib igaühele!


Autor: GreenWonderlandAlice

Toiduained, mis mõjutavad nahaseisundit!

Probleemne näonahk põhjustab meist paljudele muret. Sageli arvatakse, et selle põhjustajaks on vaid kosmeetikatooted. Selleks, et saavutada terve ja kaunis nahk ei piisa ainult kosmeetikatoodete…

Kas ma vajan päikesekaitsevahendeid ka sügisel ja talvel?

Nüüd, kui soe suvi hakkab oma otsi kokku tõmbama ja järele on jäänud veel vaid loetud päikesest lõõskavad päevad, võime suures osas kokku pakkida oma õhukesed kleidikesed, läbipaistvad…

Share this post

Back to Ajakiri